Wykonanie
Przepis znalazłam na stronie http://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-pod-kokosowa-pierzynka i postanowiłam go wypróbować ;)Ciasto:1,5 szklanki
mąki pszennej125 g
masła2
żółtka0,25 szklanki drobnego
cukru do wypieków1 łyżeczka
proszku do pieczenia1 łyżka
wodyWszystkie składniki zagnieść. Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać, ponakłuwać widelcem. Podpiec 10 min w 170ºC.Masa serowa:1 kg
twarogu do serników1
budyń waniliowy bez
cukru3/4 szklanki
cukru0,5 szklanki
oleju2 szklanki
mleka1
jajko + 4
żółtkaolejek waniliowyJajka utrzeć z
cukrem. Cały czas ucierając dodać
mleko,
olej, olejek i proszek budyniowy. Na samym końcu dodać
ser. Masa wyjdzie bardzo rzadka. Gotową wylać na podpieczony spód. Piec ok. 45 min w 180ºC. Po tym czasie sernik wyjąć z piekarnika.Pianka kokosowa:1/3 szklanki
cukru6
białek100g wiórek
kokosowychBiałka ubić na sztywno z
cukrem. Do ubitych dodać
wiórki kokosowe, wymieszać. Wyłożyć na gorący sernik. Wstawić do piekarnika, aż pianka się zezłoci.
Smacznego ;)