Wykonanie
s kładniki na spód:1,5 szklanki
mąki pszennejpół kostki
masła2
żółtka (2
białka odłożyć na pianę)1/4 szklanki
cukrułyżeczka
proszku do pieczeniałyżka
wodymasa serowa:1 kg
twarogu mielonego1
budyń śmietankowy3/4 szklanki
cukrupół szklanki
oleju2 szklanki
mlekajajko4
żółtka (4
białka odłożyć na pianę)
olejek waniliowymasa kokosowa:
białka pozostałe ze
jajek na spód i masę
serową100 g wiórek
kokosowychskładniki na spód zagnieść, odłożyć na 30 minut do lodówki,formę wyłożyć papierem do pieczenia, następnie wyłożyć ciasto, nakłuć widelcem, podpiec 10 minut w tem. 160 stopni,
żółtka oddzielić od
białek, utrzeć z
cukrem, dodać stopniowo
twaróg, następ nie pozostałe składniki (masa będzie rzadka), piec 60 minut w tem. 180 stopni,
białka ubić na sztywno,
doda ć wiórki i zamieszać, wyłożyć na gorący sernik. Wstawić do piekarnika na dodatkowe 15 mi nut.