ßßß Cookit - przepis na sernik pod kokosową pierzynką

sernik pod kokosową pierzynką

nazwa

Wykonanie

s kładniki na spód:
1,5 szklanki mąki pszennej
pół kostki masła
2 żółtka (2 białka odłożyć na pianę)
1/4 szklanki cukru
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżka wody
masa serowa:
1 kg twarogu mielonego
1 budyń śmietankowy
3/4 szklanki cukru
pół szklanki oleju
2 szklanki mleka
jajko
4 żółtka (4 białka odłożyć na pianę)
olejek waniliowy
masa kokosowa:
białka pozostałe ze jajek na spód i masę serową
100 g wiórek kokosowych
składniki na spód zagnieść, odłożyć na 30 minut do lodówki,
formę wyłożyć papierem do pieczenia, następnie wyłożyć ciasto, nakłuć widelcem, podpiec 10 minut w tem. 160 stopni,
żółtka oddzielić od białek, utrzeć z cukrem, dodać stopniowo twaróg, następ nie pozostałe składniki (masa będzie rzadka), piec 60 minut w tem. 180 stopni,
białka ubić na sztywno, doda ć wiórki i zamieszać, wyłożyć na gorący sernik. Wstawić do piekarnika na dodatkowe 15 mi nut.
Źródło:http://g-jak-gotowanie.blogspot.com/2013/12/sernik-pod-kokosowa-pierzynka.html