5 jajek1 szklanka cukru1 i 1/2 szklanki mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia na nadzienie:300 g serka Wieluń Mój Ulubiony1 szklanka borówek leśnych1 galaretka jagodowa2 łyżki cukru pudrudo obtoczenia:4-5 łyżek bitej śmietany1/2 szklanki kokosuBiałka ubić z cukrem na sztywno. Ubijając dodawać po żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i delikatnie wmieszać do masy jajecznej. Blaszkę z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem i rozsmarować ciasto. Piec około 25-30 minut w 175*C. Zaraz po wyjęciu z piekarnika ciasto przełożyć na wilgotną ściereczkę papierem do góry. Zdjąć papier i zwinąć ciasto razem ze ściereczką.Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki wody i wystudzić. Serek zmiksować z połową jagód i cukrem pudrem, następnie wlać galaretkę. Do masy dodać resztę jagód i delikatnie wymieszać. Roladę rozwinąć, ściereczkę usunąć. Na biszkopcie rozsmarować nadzienie, przy jednym z boków zostawić margines. Zwinąć w roladę w stronę wolnego boku. Owinąć ściereczką i schłodzić w lodówce. Przed podaniem roladę obtoczyć w bitej śmietanie i kokosie.