ßßß
Składniki na dużą blaszkę:5 jajek4 1/2 szklanki maki1 1/2 szklanki cukru1 1/2 szklanki oleju2 łyżeczki cynamonu2 łyżki kakao2 łyżeczki sody4 gruszkiCałe jajka ubic z cukrem na puszysta masę, dodawac po trochę olej i ubijać. Wsypac makę i wszystkie sypkie składniki. Ciasto będzie bardzo gęste. Wyłozyć na blaszkę. Gruszki obrac i pokroić na kawałki. Wyłożyć na ciasto i lekko docisnąć. Piec w temp. 175*C około 60 minut.Polewa:1/2 kostki czekolady2 łyżki mlekaszczypta cynamonuCzekolade rozpuścić z mlekiem i cynamonem w kąpieli wodnej. Ostudzone ciasto udekorować polewą.(częściowo wzorowałam się na przepisie na "amerykański" ze strony www. dotercooking.pl)