ßßß Cookit - przepis na Muffiny z płynną czekoladą.

Muffiny z płynną czekoladą.

nazwa

Wykonanie

Znalazłam wolną chwilę i w końcu mogłam upiec coś słodkiego i domowego, ponieważ kupnych ciasteczek miałam już dosyć (chociaż też są pyszne!). Zawsze chciałam zrobić babeczki z płynnym wnętrzem i się udało! Wystarczyło trochę pomyśleć, znaleźć zapas cukierków i gotowe. Ja wykorzystałam Lindy czerwone i dlatego w przepisie jest tak mało cukru, ponieważ są bardzo słodkie!
Składniki:
1/2 szklanki oleju
1/3 szklanki cukru
2 jajka
180g mąki
1 łyżka kakao
0,5 łyżeczki sodki
3/4 szklanki mleka
8 cukierków czekoladowych
Przygotowanie:
Do miski wlewamy olej, wsypujemy cukier, wbijamy jajko, wlewamy mleko i wszystko miksujemy.
Dodajemy mąkę, sodkę i kakao. Powoli mieszamy za pomocą łyżki.
Wykładamy 8 silikonowych foremek. Na dno kładziemy łyżeczkę ciasta, wkładamy do środka cukierka i przykrywamy kolejną warstwą ciasta. Czynność powtarzamy z innymi babeczkami.
Pieczemy w 180 stopniach przez 20-25 min.
Smacznego :)
Źródło:http://kamciss-zyciezesmakiem.blogspot.com/2013/03/muffiny-z-pynna-czekolada.html