Wykonanie
Znalazłam wolną chwilę i w końcu mogłam upiec coś słodkiego i domowego, ponieważ kupnych
ciasteczek miałam już dosyć (chociaż też są pyszne!). Zawsze chciałam zrobić babeczki z płynnym wnętrzem i się udało! Wystarczyło trochę pomyśleć, znaleźć zapas
cukierków i gotowe. Ja wykorzystałam
Lindy czerwone i dlatego w przepisie jest tak mało
cukru, ponieważ są bardzo słodkie!Składniki:1/2 szklanki
oleju1/3 szklanki
cukru2
jajka180g
mąki1 łyżka
kakao0,5 łyżeczki
sodki3/4 szklanki
mleka8
cukierków czekoladowychPrzygotowanie:Do miski wlewamy
olej, wsypujemy
cukier, wbijamy
jajko, wlewamy
mleko i wszystko miksujemy.Dodajemy
mąkę,
sodkę i
kakao. Powoli mieszamy za pomocą łyżki.Wykładamy 8 silikonowych foremek. Na dno kładziemy łyżeczkę ciasta, wkładamy do środka
cukierka i przykrywamy kolejną warstwą ciasta. Czynność powtarzamy z innymi babeczkami.Pieczemy w 180 stopniach przez 20-25 min.Smacznego :)