Wykonanie
Oj.. zasiedziałam się tak, że aż strach!Czas na jakieś prawie wiosenne rozruchy w kuchni;)Ale zanim to nastąpi, wrzucę kilka staroci;)Na dobry początek ciasto z
jabłkami i
gruszkami. I to jakie;) Na samo wspomnienie ślinka mi cieknie..
Składniki:6
jajek1,5 szklanki
cukru1,5 szklanki
oleju3 szklanki
mąki1 łyżeczka
sody3 łyżeczki
kakao1 łyżeczka
cynamonu1 kg
jabłek i
gruszek (proporcje dowolne:)Przygotowanie:W dużej misie
jajka ubić z
cukrem. Dodać wymieszaną i przesianą
mąkę z
sodą - cały czas powoli miksować. Ucierając ciasto na małych obrotach powoli wlewamy
olej, dodać
kakao i
cynamon.Do utartego ciasta dodać pokrojone w kostkę
jabłka i
gruszki i wymieszać całość łyżką.Ciasto wylać na blachę (36x24), wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 45 minut - do suchego patyczka w 180 stopniach.Gotowe ciasto posypać
cukrem pudrem.I już tylko jeść... ';)