Wykonanie

To ciasto to połączenie delikatnej serowej masy,
wiśni i pierniczków. Wyśmienity smak, lekka konsystencja.Składniki:ciasto:-1 1/2 szkl.
mąki pszennej-1/2 szkl.
cukru pudru-1/2 kostki
margaryny-2
żółtka-1 łyżeczka
proszku do pieczeniaZ podanych składników zagnieść kruche ciasto i odłożyć do lodówki.masa serowa:- 1 kg
sera wiaderkowego-15 dag
masła-4
jajka-25 dag
cukru-2 opakowania budyniu
waniliowego-skórka otarta z
cytrynyMasło utrzeć na puch z
cukrem, nastepnie ucierając dodawać po jednym
żółtku. Gdy masa ładnie się utrze, dodawać po trochę
sera i
cukier waniliowy. Z
białek ubić pianę i delikatnie mieszając łyżką dodać do
sera. Dodać
skórkę cytrynową.dodatkowo:-20 pierniczków z nadzieniem
wiśniowym- 15 dag
wiśni świezych lub z
wiśniówki- 1/2 opakowania
cukru migdałowegoZe schłodzonego ciasta odlożyć trochę na zrobienie kratki, resztę rozwałkować i wyłożyć do formy wysmarowanej
margaryna i wysypanej
bułką tartą. Na ciasto wyłożyć 1/2 masy serowej, rozłożyć pierniczki i zalać resztą
sera. Z pozostałego ciasta wykroić paski i ułożyć z nich kratkę na
serze. Pomiędzy kratki ułożyć
wiśnie. Piec około godzinę w 190*C. Po upieczeniu zostawić w piekarniku na godzinę a przed krojeniem najlepiej odstawić na całą noc. Po wystudzeniu posypać
cukrem migdałowym.