ßßß
Cookit - przepis na Pasta do kanapek z soczewicy i szpinaku
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pasta do kanapek z soczewicy i szpinaku
Składniki
Natka pietruszki
Szczypiorek
Cytryna
Sól
Pieprz
Soczewica zielona
Szpinak świeży
Czosnek
Wykonanie
Składniki:1 szklanka
zielonej soczewicy
200 g
świeżego szpinaku
2-3 ząbki
czosnku
1/2 pęczka
natki pietruszki
1/2 pęczka
szczypiorku
1/2
cytryny
sól
i ew.
pieprz
Soczewice
zalej zimną
wodą
i odstaw na 30 minut. Następnie opłucz zalej 2 szklankami gorącej
wody
i gotuj 40 minut (wg. instrukcji na opakowaniu) na sam koniec
posól
około 1/2 łyżeczki. Przestudź. Liście
szpinaku
opłucz, urwij łodyżki i dodaj do
soczewicy
. Dodaj też
czosnek
,
szczypiorek
i
pietruszkę
drobno pokrojone. Całość zblenduj, dopraw
solą
,
sokiem z cytryny
i ew.
pieprzem
(ja nie dodawałam bo dla mnie było wystarczająco ostre).
Źródło:
http://olainthekitchen.blogspot.com/2015/06/pasta-do-kanapek-z-soczewicy-i-szpinaku.html
Przepisy powiązane
Soczewica na oliwie
SALSA Z PIETRUSZKI – CZOSNKOWO CYTRYNOWA
Soczewica i buraczek nadają zupce smaczek
Sałatka z zielonej soczewicy
Kotleciki
Składniki powiązane (0)