Wykonanie

Bardzo fajne, kruchutkie
ciasteczka z dużą ilością przypraw korzennych. Bardzo intensywne smaku, zamknięte w szczelnym opakowaniu bardzo długo zachowują świeżość.
Ciasteczka z zewnątrz panierowane są w cukrze dzięki
czemu w trakcie pieczenia
cukier się rozpuści i utworzy chrupiącą skorupkę. Polecam są rewelacyjne :DSkładniki na 60 sztuk:3 szklanki
mąki + do podsypania200 g zimnego
masła3/4 szklanki mielonego
cukru trzcinowego3
żółtka1 łyżka
miodu1 łyżka
imbiru1 łyżeczka
cynamonu1/2 łyżeczki
gałki muszkatołowej1/4 łyżeczki
kardamonu1 łyżeczka
sodyszczypta
soli4 łyżki zimnego
mlekaskórka z jednej
pomarańczycukier do panierowaniaNa blat wsypujemy
mąkę, dodajemy pokrojone
masło i pozostałe składniki. Wszystko zagniatamy ( ciasto nie może się lepić!), tworzymy kulę, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na 30 minut. Następnie oprószamy blat
mąką i wałkujemy ciasto na grubość 3-4mm. Wycinamy dowolne kształty, obtaczamy w cukrze i kładziemy na blaszkę. Pieczemy około 13-15 minut w 180*C.