ßßß
Uczta w słońcu! Uczta dla podniebienia! Uczta z dobrym winem! Uczta z dobrym towarzystwem! Uczta zapachu i smaku! Uczta z faszerowaną papryką. Polecam!Przygotowanie: 30 minut | Pieczenie: 30-40 minutSkładniki:2 duże czerwone paprykicebula czerwona8 pomidorków koktajlowych1 pierś z kurczakamała cukiniaczarne oliwkiser feta4 łyżki oliwy z oliwek lub masło2 ząbki czosnkuświeże zioła: tymianek, oregano, bazyliapieprzPierś z kurczaka, pokroić na małe kawałki, doprawić dowolnymi przyprawami i usmażyć.Papryki przekroić na pół i usunąć pestki. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z oliwą i posiekanymi ziołami. Posmarować oliwą środki papryki, część zostawić. Do środka papryk powkładać pierś z kurczaka, pokrojoną na drobne kawałki cukinie, pomidory, cebule i fetę. Posypać pieprzem i skropić resztą oliwy. Zawinąć w folię, piec w piekarniku lub grillować.

