ßßß Cookit - przepis na Papryka faszerowana po grecku

Papryka faszerowana po grecku

nazwa

Wykonanie

Uczta w słońcu! Uczta dla podniebienia! Uczta z dobrym winem! Uczta z dobrym towarzystwem! Uczta zapachu i smaku! Uczta z faszerowaną papryką. Polecam!
Przygotowanie: 30 minut | Pieczenie: 30-40 minut
Składniki:
2 duże czerwone papryki
cebula czerwona
8 pomidorków koktajlowych
1 pierś z kurczaka
mała cukinia
czarne oliwki
ser feta
4 łyżki oliwy z oliwek lub masło
2 ząbki czosnku
świeże zioła: tymianek, oregano, bazylia
pieprz
Pierś z kurczaka, pokroić na małe kawałki, doprawić dowolnymi przyprawami i usmażyć.
Papryki przekroić na pół i usunąć pestki. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z oliwą i posiekanymi ziołami. Posmarować oliwą środki papryki, część zostawić. Do środka papryk powkładać pierś z kurczaka, pokrojoną na drobne kawałki cukinie, pomidory, cebule i fetę. Posypać pieprzem i skropić resztą oliwy. Zawinąć w folię, piec w piekarniku lub grillować.
Źródło:http://olainthekitchen.blogspot.com/2012/07/papryka-faszerowana.html