Wykonanie

Lekka przekąska- chociaż dla mnie to był obiadek :)Składniki (1 porcja):~1 średni
batat~2 ząbki
czosnku~zioła (
bazylia,
oregano,
tymianek)~sól,
pieprz~łyżeczka
masła~kukurydza~łyżka
oliwy~ew. parę plastrów brie/mozzarelli~ew. pół
pomidora
Wykonanie:
Batata obieramy i nacinamy co 0,5 cm,Nacieramy dokładnie
oliwą z mieszaną z
ziołami,
solą i posiekanym
czosnkiem.Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 30-35 minut(przed wyjęciem należy sprawdzić miękkość)10 minut przed wyciągnięciem położyć
ser do roztopienia
pomidora kroimy w kostkę i układamy na talerzu a na nie upieczonego
batataKukurydzę gotujemy 5 minut w wodzie z łyżeczką
cukru i układamy obok