ßßß
Cookit - przepis na MASŁO CZOSNKOWO-KOPERKOWE Z ANCHOIS
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
MASŁO CZOSNKOWO-KOPERKOWE Z ANCHOIS
Składniki
Masło
Anchois
Czosnek
Oliwa z oliwek
Sok z cytryny
Pieprz czarny
Pieczywo
Kapary
Wykonanie
Idealne do świeżego
chlebka
,grzanek lub warzyw np.
szparagów
.Do tego fileciki
anchois
i ząbek
czosnku
.Pycha!Zapewniam,że zjecie z tym pysznym
masełkiem
od razu całą
bagietkę
;-)Składniki:Garść świeżego
koperku
.- Można zamiast niego dodać np.świeżą
pietruszkę
,
tymianek
lub inne
zioła
.2-3 łyżki
masła
2-3 fileciki
anchois
ząbek
czosnku
łyżka
oliwy z oliwek
z pierwszego tłoczeniałyżeczka
soku z cytryny
świeżo mielony
czarny pieprz
sól
do smaku (
anchois
są słone)Miękkie
masło
przełożyłam do miseczki.
Dodałam posiekany
koperek
.
Fileciki
anchois
drobno pokroiłam i roztarłam nożem.
Przełożyłam je do
masła
.
Starłam na tarce o drobnych oczkach ząbek
czosnku
.
Wlałam
oliwę z oliwek
.
Na koniec wkropiłam
sok z cytryny
.
Pozostało doprawić
pieprzem
i ewentualnie
solą
.
Wymieszałam.
Posmarowałam
masłem
pieczywo
.Można podawać z dowolnymi i ulubionymi dodatkaminp.posypać
kaparami
Smacznego!
Źródło:
http://potrawyregionalne.blogspot.com/2012/06/maso-czosnkowo-koperkowe-z-anchois.html
Przepisy powiązane
Tapenade Crostini
TAPENADA
Kanapki z masłem koperkowym i rzodkiewką
Mozzarella in Carrozza
Tradycyjna sałatka cezar (caesar salad)
Składniki powiązane (0)