Wykonanie
Ostatnio miałam okazję jeść przepyszną przystawkę. Na blogu przedstawiam jej swoją wersję. Tosty, które
jadłam były zdecydowanie panierowane wcześniej w
jajku i
mące i tak obsmażane, ja zdecydowałam się na opieczeniu ich w tosterze typu sandwich.Lista zakupów dla 2 osób:8 kromek
chleba tostowego6 grubszych plastrów
mozzarellisos:3 łyżki
masła3 filety
anchois1 łyżka
kaparów3 łyżki posiekanej
natki pietruszki1 łyżka
soku z cytryny3 łyżki
oliwy z oliwekPrzygotować sos:
kapary namoczyć w zimnej wodzie na 10 min, odcisnąć i osuszyć.
Masło rozpuścić na patelni. Wystudzić.
Anchois rozdrobnić widelcem, połączyć z
masłem,
kaparami, posiekaną
natką,
sokiem z cytryny. Dobrze wymieszać. Przełożyć do małej miseczki i na wierzch nalać
oliwę z oliwek.Cztery tosty obłożyć
mozzarellą, lekko posolić i popieprzyć, nałożyć pozostałe kromki i docisnąć. Brzegi lekko zmoczyć
wodą i zlepić (
ser nie wypłynie podczas opiekania).Kanapki opiec na rumiano w tosterze.Podawać z sosem.

Smacznego życzy
oliwek :)