ßßß Cookit - przepis na TAPENADA

TAPENADA

nazwa

Wykonanie

TAPENADA
27 marca 2015
Przepyszna pasta z oliwek, które uwielbiam. Może wygląda niezbyt zachęcająco, ale musicie mi uwierzyć, że pokochacie ją, tak jak ja (uwielbiam zwłaszcza na podpieczonej bagietce). Jeśli nie lubicie mocnych, rybich aromatów, spokojnie możecie pominąć anchois. Muszę jednak przyznać, że wersja z sardelami jest o niebo lepsza.
TAPENADA
Składniki:
100 g czarnych oliwek bez pestek
5 filecików anchois
1 łyżka kaparów
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka oliwy z oliwek
Oliwki, anchois i kapary odcedzamy z zalewy. Czosnek obieramy. Wszystkie składniki umieszczamy w kielichu blendera i rozcieramy na jednolitą pastę. Dolewamy oliwę i mieszamy pastę.
Partnerzy:
Wszystkie prawa zastrzeżone!
Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.
Źródło:http://www.limonkowy.com/2015/03/tapenada.html