Wykonanie
TAPENADA27 marca 2015
Przepyszna pasta z
oliwek, które uwielbiam. Może wygląda niezbyt zachęcająco, ale musicie mi uwierzyć, że pokochacie ją, tak jak ja (uwielbiam zwłaszcza na podpieczonej
bagietce). Jeśli nie lubicie mocnych,
rybich aromatów, spokojnie możecie pominąć
anchois. Muszę jednak przyznać, że wersja z
sardelami jest o niebo lepsza.TAPENADASkładniki:100 g czarnych
oliwek bez pestek5 filecików
anchois1 łyżka
kaparów1 ząbek
czosnku1 łyżeczka
oliwy z oliwekOliwki,
anchois i
kapary odcedzamy z zalewy.
Czosnek obieramy. Wszystkie składniki umieszczamy w kielichu blendera i rozcieramy na jednolitą pastę. Dolewamy
oliwę i mieszamy pastę.
Partnerzy:Wszystkie prawa zastrzeżone!Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez
wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.