ßßß
Cookit - przepis na Kanapki z masłem koperkowym i rzodkiewką
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Kanapki z masłem koperkowym i rzodkiewką
Składniki
Pieczywo
Bagietka
Chleb żytni
Rzodkiewka
Sól morska
Pieprz czarny
Koperek
Masło
Anchois
Czosnek
Oliwa extra vergine
Sok z cytryny
Wykonanie
Składniki2 porcje
pieczywo
np. razowa
bagietka
lub
chleb żytni
rzodkiewki
, pokrojone na cienkie plasterki
sól morska
i świeżo zmielony
czarny pieprz
dodatkowy
koperek
do dekoracji
Masło
koperkowe
:50 g miękkiego
masła
1-2 fileciki
anchois
(anchovies)1/2 ząbka
czosnku
2-3 łyżki drobno posiekanego
koperku
1 łyżeczka
oliwy extra vergine
1 łyżeczka
soku z cytryny
sól morska
i świeżo zmielony
czarny pieprz
Przygotowanie
Masło
koperkowe
:
masło
wyjąć wcześniej z lodówki aby zmiękło. Fileciki
anchois
(anchovies) drobniutko posiekać i rozetrzeć końcem noża na desce, to samo zrobić z
czosnkiem
(można go zetrzeć na tarce o malutkich oczkach). Fileciki i
czosnek
dodać do miękkiego
masła
i dokładnie połączyć. Dodać resztę składników:
koperek
,
oliwę
,
sok z cytryny
,
sól
i
pieprz
. Wymieszać.
Pieczywo
posmarować
masłem
koperkowym
, przykryć plasterkami
rzodkiewki
, udekorować
koperkiem
i doprawić
solą
oraz świeżo zmielonym
czarnym pieprzem
.
Źródło:
http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/rzodkiewka/kanapki_z_rzodkiewka_maslem_koperkowym/przepis.html
Przepisy powiązane
MASŁO CZOSNKOWO-KOPERKOWE Z ANCHOIS
Sałatka z bobem, cukinią i mozzarellą
Grzanki z krewetkami
Pieczona ryba
Langustynki z grilla z masłem pietruszkowym
Składniki powiązane (0)