Wykonanie
« Niezdrowe przekąskiSomersby Blackberry »Do
krewetek miałam kilka podejść, zanim je pokochałam. Jednak prawdą jest, że do pewnych smaków należy dojrzeć, tak samo jak kiedyś nie znosiłam
czosnku, a dziś? Nie wyobrażam sobie, aby mi go zabrakło w kuchni.

Składniki:–
bagietka– 250g
krewetek koktajlowych– łyżka klarowanego
masła–
masło do smarowania
pieczywa– 2 ząbki
czosnku– plasterek świeżego
imbiru–
koperek– łyżka
soku z cytryny–
sól,
pieprzCzosnek oraz
imbir siekamy na drobną kostkę i podsmażamy na patelni do zeszklenia. Następnie zwiększamy ogień i smażymy
krewetki około 5 minut, doprawiamy
solą i
pieprzem.Kromki
pieczywa smarujemy
masłem i nakładamy na nie gotowe
krewetki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego około 200 stopni na 5-10 minut, aż
bułka będzie chrupiąca.Posypujemy
koperkiem i już!