ßßß

Dziś zrobiłam pyszny biszkopt z jabłkami.Ciasto robi się bardzo szybko i łatwo.Idealne dla niespodziewanych gości;-)Jabłka można zastąpić innymi sezonowymi owocami.Piekłam już ciasto biszkoptowe z brzoskwiniami - (zajrzyjcie TU)Składniki:5 sztuk jaj1 szklanka cukru1 szklanka mąki4 łyżki olejupół łyżeczki proszku do pieczenia5 jabłekcukier puder do posypaniaJajka zmiksowałam z cukrem na puszystą masę.
Wszystko zmiksowałam i przelałam do tortownicywysmarowanej masłem i posypanej tartą bułką.Średnica formy 26cm.
Obrałam jabłka i pokroiłam je na cienkie kawałki.
Jabłka układałam na cieście.
Włożyłam ciasto do nagrzanego piekarnika i piekłam 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Gdy przestygło, posypałam je cukrem pudrem.

Smacznego!