ßßß
Cookit - przepis na ZUPA JARZYNOWA
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
ZUPA JARZYNOWA
Składniki
Indyk
Marchew
Pietruszka
Seler
Ziemniak
Pory
Masło
Koncentrat pomidorowy
Ziele angielskie
Liść laurowy
Sól
Pieprz czarny
Brokuły
Kalafior
Wykonanie
Dzisiaj zupka jarzynowa.Za oknem szaro,zimno więc zjedzmy zupkęrozgrzewającą,ko lo ro wą i pełną witamin.Składniki:skrzydło z
indyka
2 szt.
marchewki
1 szt. małej
pietruszki
pół małego
selera
parę różyczek
brokuł
/
kalafiora
4 szt.
ziemniaków
kawałek
pora
łyżka
masła
łyżeczka
koncentratu pomidorowego
ziele angielskie
3
liście laurowe
sól
,
czarny pieprz
Do garnka z
wodą
włożyłam skrzydło z
indyka
,parę ziarenek
ziela angielskiego
i
liście laurowe
.
Dodałam również zielone części
pora
.
Gotowałam około 30 minut.W międzyczasie pokroiłam w drobną kostkę
marchew
,
pietruszkę
i
selera
.
Podsmażyłam warzywa na
maśle
.
Wrzuciłam je do garnka.Posoliłam i dodałam
pieprz
.
Wyjęłam skrzydło,liście i
ziele angielskie
.Po około 10 minutach dodałam
brokuły
.
Następnie pokrojonego
pora
.
Czas na pokrojone
ziemniaki
.
Dodałam
koncentrat pomidorowy
.
Pokroiłam i dodałam do zupy
mięso
ze skrzydła.Można podawać z łyżką
śmietany
i posypać
koperkiem
bądź
natką pietruszki
.Smacznego!
Źródło:
http://potrawyregionalne.blogspot.com/2011/11/zupa-jarzynowa.html
Przepisy powiązane
Zupa kalafiorowa
Zupa krem z brokuła z grzankami
Kapuśniak z włoskiej kapusty na żołądkach
Zupa kalafiorowa
Zabielana zupa warzywna
Składniki powiązane (0)