ßßß
Dzisiaj zupka jarzynowa.Za oknem szaro,zimno więc zjedzmy zupkęrozgrzewającą,ko lo ro wą i pełną witamin.Składniki:skrzydło z indyka2 szt.marchewki1 szt. małej pietruszkipół małego seleraparę różyczek brokuł / kalafiora4 szt.ziemniakówkawałek porałyżka masłałyżeczka koncentratu pomidorowegoziele angielskie3 liście laurowesól,czarny pieprzDo garnka z wodą włożyłam skrzydło z indyka,parę ziarenek ziela angielskiego i liście laurowe.
Dodałam również zielone części pora.
Gotowałam około 30 minut.W międzyczasie pokroiłam w drobną kostkę marchew,pietruszkę i selera.
Podsmażyłam warzywa na maśle.
Wrzuciłam je do garnka.Posoliłam i dodałam pieprz.
Wyjęłam skrzydło,liście i ziele angielskie.Po około 10 minutach dodałam brokuły.
Następnie pokrojonego pora.
Czas na pokrojone ziemniaki.
Dodałam koncentrat pomidorowy.
Pokroiłam i dodałam do zupy mięso ze skrzydła.Można podawać z łyżką śmietany i posypać koperkiem bądź natką pietruszki.Smacznego!