« Jajko sadzone z ziemniakami i sałatąFrytki z marchewki »Specjalnie dla mnie przywędrowało maccheroni bazyliowe z Ciao Bella 😉 Tak, jak to bywa z makaronami nie trzeba dodawać za wiele, aby były pyszne, tym bardziej, że ten jest z dodatkiem ziół. Szczerze, jadłam go pierwszy raz, ale nie ostatniSzybkość przygotowania makaronu powala.Składniki (2osoby):– maccheroni bazyliowe– jedna pierś z kurczaka– kilka plasterków sera Bel Paese– kilka łyżek śmietanki 30%– kila listków bazylii– oliwa z oliwekNa oliwie z oliwek podsmażamy pokrojonego w kostkę kurczaka. Następnie dodajemy śmietankę (na połowę wysokości mięsa), pokrojony w mniejsze kawałki ser i posiekane listki bazylii. Trzymamy na małym ogniu do momentu, aż ser się rozpuści.W międzyczasie gotujemy makaron. 3 minuty i gotowe! 😉Smacznego!