ßßß
Składniki: (na 14-16 babeczek)Składniki mokre:2 łyżki skondensowanego karmelowego mleka słodzonego3/4 szklanki mleka2 całe jajka150 g masła lub margarynySkładniki suche:2 szklanki mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia3/4 szklanki cukru4 łyżki kakao1 cukier wanilinowy 8 g3 łyżki orzechów w karmelu (około 20 g) + do dekoracjiDo podania piwo Brown Ale - dobrze schłodzone.Przygotowanie:Orzechy w karmelu wkładamy do misy blendera i rozdrabniamy.Margarynę wkładamy do rondelka i rozpuszczamy, odstawiamy do wystudzenia.Do większej miski przesiewamy mąkę, dodajemy do niej proszek do pieczenia, cukier i cukier wanilinowy oraz kakao (jeśli lubicie bardziej słodkie smaki możecie dać łyżkę słodkiego kakao i resztę ciemnego do wypieków). Mieszamy wszystko delikatnie łyżką.Do przestudzonej margaryny dodajemy jajka, mleko i 2 łyżki skondensowanego karmelowego mleka słodzonego, wszystko mieszamy łyżką do połączenia składników.Tak przygotowane mokre składniki wlewamy do suchych, mieszamy łyżką do połączenia. Na koniec dodajemy rozdrobione orzechy, delikatnie mieszamy.Masę przelewamy do papilotek na muffiny (do 3/4 wysokości). Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy około 20-23 minut (do tzw. suchego patyczka).Babeczki podajemy przyozdobione rozdrobnionymi orzechami w karmelu wraz ze schodzonym piwem Brown Ale.
Smacznegoczwartek, 13 sierpnia 2015, matleenpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »KomentarzeOstatnie wpisyDaktylowe trufelki z ...Black banana cake. Czarne ...Podsmażane tortille z ...Waniliowo-jagodowy deser ...Jakość, smak i zdrowie. ...Deser w rustykalnym stylu. ...Ręcznie robione, z pasją ...10 szybkich przepisów na ...Piernikowa chmurka z karobową ...KONKURS URODZINOWY! Proste ...KONKURS URODZINOWY!
Słodkie okruszkiPrawa autorskieTreści i zdjęcia zawarte na tym blogu są moją własnością. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez mojej zgody i wiedzy stanowi naruszenie praw autorskich, majątkowych i osobistych. Podstawa prawna Dz.U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz.U. 94 nr 43 poz. 170.Kontakt: [email protected] [email protected] Nawiązanie współpracyBędzie mi niezmiernie miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza.Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:
Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Zapraszam na InstagramOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Słodkie okruszki.Pisz blog