ßßß
Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszne żeberkaSkładniki:60 DAG ŻEBEREK2 ŁYŻKI MUSZTARDY2 ŁYŻKI MIODU2 ZĄBKI CZOSNKUSÓL,PIEPRZ1 CZARNA RZEPA200 G ŚMIETANY LUB JOGURT NATURALNY2 ŁYŻKI SOKU Z CYTRYNYODROBINA CUKRUZIEMNIAKI WEDŁUG POTRZEBSposób wykonania:PO UMYCIU I OSUSZENIU NACIERAMY SOLĄ,PIEPRZEM ORAZ CZOSNKIEM PRZECIŚNIĘTYM PRZEZ WYCISKACZ..PRZELAĆ MAŁA ILOŚCIĄ OLEJU..ODSTAWIĆ DO LODÓWKI NA OKOŁO 2 GODZINY..PRZED WSTAWIENIEM DO PIEKARNIKA NAGRZANEGO DO 170 STOPNISMARUJEMY PĘDZELKIEM WCZEŚNIEJ WYMIESZANĄ MUSZTARDE Z MIODEM ..PIECZEMY 1 H 20 MINUT..RZEPĘ TRZEMY NA TARCE O GRUBYCH OCZKACH ,SKRAPIAMY CYTRYNĄ/ALE NIE KONIECZNIE WOWCZAS RZEPA TRACI NA WARTOŚCI ALE SMAKOWO JEST LEPSZA Z CYTRYNĄ/DODAJEMY SÓL ,PIEPRZ ODROBINĘ CUKRU ORAZ ŚMIETANĘ .DELIKATNIE MIESZAMY..PODAJEMY Z UGOTOWANYMI ZIEMNIAKAMI..
Powiązany przepis:Bezy – ciasteczka z owocamiSpaghetti z sosem pomidorowym i pieczarkamiWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z brokułami i kurczakiemAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczeniakarkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zamknij Dowiedz się więcej