Wykonanie
UgotujmyCos.plBlog kulinarny - przepisy
HomeDANIA
MIĘSNEzapiekanka z
mięsa mielonego i
makaronu
Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną potrawęPRODUKTY:300 G
MAKARONU500 G
MIĘSA MIELONEGO WIEPRZOWEGO/KARKÓWKA LUB ŁOPATKA/1 DUŻA
CEBULA3 ZĄBKI
CZOSNKU4 ŁYZKI
PRZECIERU POMIDOROWEGOOLIWĘ + MASŁO DO SMAŻENIA1/2 ŁYŻECZKI
TYMIANKU I
OREGANOSÓL ,
PIEPRZKILKA PLASTRÓW
SERAWYKONANIE:DUŻĄ PATELNIE ROZGRZEWAMY
OLIWĘ Z MASŁEM .KŁADZIEMY POKROJONĄ W KOSTKĘ
CEBULĘ ,SMAŻYMY DO ZESZKLENIA.DODAJMY
CZOSNEK POKROJONY W PASKI.CHWILĘ PODSMAŻAMY.DODAJEMY
MIĘSO SMAŻYMY MIESZAJĄC OKOŁO 15 MINUT.DODAJEMY KONCENTRAT ROZROBIONY Z
WODĄ.DUSIMY POD PRZYKRYCIEM NASTĘPNE 15 MINUT.PRZYPRAWIAMY
TYMIANKIEM .
OREGANO ,
SOLĄ ORAZ
PIEPRZEM.MIESZAMY I ODKŁADAMY.GOTUJEMY
MAKARON AL DENTE.WYKONUJEMY
SOS BESZAMELOWY OSOBNY PRZEPIS http://www.ugotujmycos.pl/sos-beszamelowy/.DO NACZYNIA ŻARO/KORZYSTNIEJ Z PRZYKRYWĄ/ WKŁADAMY
MAKARON.
MIĘSO NA KONIEC ZALEWAMY
SOSEM BESZAMELOWYM.POSYPUJEMY
STARTYM SEREM.PIECZEMY W PIEKARNIKU 50 MINUT W TEMPERATURZE 170 STOPNI..SMACZNEGO..Powiązany przepis:pierogi leniweWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy


Ta strona korzysta z
ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zamknij Dowiedz się więcej