ßßß
Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną potrawęPRODUKTY:300 G MAKARONU500 G MIĘSA MIELONEGO WIEPRZOWEGO/KARKÓWKA LUB ŁOPATKA/1 DUŻA CEBULA3 ZĄBKI CZOSNKU4 ŁYZKI PRZECIERU POMIDOROWEGOOLIWĘ + MASŁO DO SMAŻENIA1/2 ŁYŻECZKI TYMIANKU I OREGANOSÓL ,PIEPRZKILKA PLASTRÓW SERAWYKONANIE:DUŻĄ PATELNIE ROZGRZEWAMY OLIWĘ Z MASŁEM .KŁADZIEMY POKROJONĄ W KOSTKĘ CEBULĘ ,SMAŻYMY DO ZESZKLENIA.DODAJMY CZOSNEK POKROJONY W PASKI.CHWILĘ PODSMAŻAMY.DODAJEMY MIĘSO SMAŻYMY MIESZAJĄC OKOŁO 15 MINUT.DODAJEMY KONCENTRAT ROZROBIONY Z WODĄ.DUSIMY POD PRZYKRYCIEM NASTĘPNE 15 MINUT.PRZYPRAWIAMY TYMIANKIEM .OREGANO ,SOLĄ ORAZ PIEPRZEM.MIESZAMY I ODKŁADAMY.GOTUJEMY MAKARON AL DENTE.WYKONUJEMY SOS BESZAMELOWY OSOBNY PRZEPIS http://www.ugotujmycos.pl/sos-beszamelowy/.DO NACZYNIA ŻARO/KORZYSTNIEJ Z PRZYKRYWĄ/ WKŁADAMY MAKARON.MIĘSO NA KONIEC ZALEWAMY SOSEM BESZAMELOWYM.POSYPUJEMY STARTYM SEREM.PIECZEMY W PIEKARNIKU 50 MINUT W TEMPERATURZE 170 STOPNI..SMACZNEGO..Powiązany przepis:pierogi leniweWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z brokułami i kurczakiemAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczeniakarkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zamknij Dowiedz się więcej