Wykonanie
UgotujmyCos.plBlog kulinarny - przepisy
HomeSŁODKOŚCIROGALIKI
DROŻDŻOWE

Przedstawiam Wam ciekawy przepis na pyszną potrawęProdukty:500G
MĄKI1 KOSTKA MASŁA4 ŁYZKI
CUKRU2 JAJKA+ 2
ŻÓŁTKASKÓRKA OTARTA Z JEDNEJ CYTRYNY/NIEKONIECZNIE JA PO PROSTU LUBIĘ/50 G
DROŻDŻY1/2 SZKLANKI
MLEKASZCZYPTA
SOLIWYKONANIE:
DROŻDŻE ROZRABIAMY Z POŁOWĄ
MLEKA 1 ŁYŻKĄ
CUKRU DODAJEMY
MĄKI NA TYLE BY POWSTAŁA KONSYSTENCJA GĘSTEJ
ŚMIETANY..ODSTAWIAMY DO WYROŚNIĘCIA..MĄKĘ PRZESIEWAMY DO MISKI.DAJEMY SZCZYPTĘ
SOLI ROZBEŁTANE
JAJKA,ORAZ MASŁO PRZETOPIONE Z POZOSTAŁYM
CUKREM I PRZESTUDZONE .WYRABIAMY CIASTO AŻ BĘDZIE JĘDRNE I SPRĘŻYSTE DODAJEMY OTARTĄ
SKÓRKĘ Z CYTRYNY.TWORZYMY KULE I WKŁADAMY DO
WODY BY BYŁO CAŁKOWICIE ZANURZONE ..JAK WYPŁYNIE ..WYCIĄGAMY I PONOWNIE WYRABIAMY..DZIELIBY NA 4 CZĘŚCI I Z KAŻDEJ Z NICH ROZWAŁKOWUJEMY CIASTO W OKRĄG ..KTÓRY KROIMY NOŻEM NA 6 KAWAŁKÓW ..NA KAŻDY KAWAŁEK NAKŁADAMY ULUBIONY
DŻEM ,
JABŁKO,LUB UGOTOWANY WCZEŚNIEJ
BUDYŃ I KLEKS
DŻEMU..ZAWIJAMY I NA BLACHĘ WYSYPANĄ MĄKĄ WKŁADAMY DO PIEKARNIKA NAGRZANEGO DO 175 STOPNI NA OKOŁO 15-20 MINUT..MUSZĄ BYĆ RUMIANE ALE NIE SPALONE :)..PO WYCIĄGNIĘCIU POSYPUJEMY
CUKREM PUDREM..ŻYCZĘ SMACZNEGOPowiązany przepis:
karkówka z grilla
jajka w koszulce smażoneWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy


Ta strona korzysta z
ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zamknij Dowiedz się więcej