ßßß

SKŁADNIKI:2 X 10 DAG CUKRU3/4 SZKLANKI KREMÓWKI12 , 5 DAG MASŁA3 JAJA17,5 DAG MĄKI PSZENNEJ2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIAWYKONANIE:DO RONDLA WLEWAMY ŚMIETANĘ 10 DAG CUKRU I KAKAO.UBIJAMY RÓZGĄ .WSTAWIAMY NA PALNIK I CAŁY CZAS MIESZAJĄC ZAGOTOWUJEMY.WSTAWIAMY DO ZIMNIEJ WODY WYSTUDZAJĄC .MASŁO UCIERAMY Z CUKREM NA GŁADKIE AŻ ZACZNIE STRZELAĆ.DODAJEMY PO JEDNYM JAJKU.NASTĘPNIE WSYPUJEMY PO TROCHĘ MĄKI WYMIESZANEJ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA.I WLEWAMY WYSTUDZONĄ SMIETANĘ.DO CAŁKOWITEGO POŁĄCZENIA SIĘ Z MASŁEM..CIASTO PRZELEWAMY DO PRZYGOTOWANEJ FORMY WYSMAROWANEJ MASŁEM I OBSYPANEJ MĄKĄ.WSTAWIAMY DO PIEKARNIKA NAGRZANEGO DO 170 STOPNI 50 MINUT.PRZYGOTOWUJEMY POLEWĘ ..POLEWAMY NIĄ SCHŁODZONY PLACEK ,POSYPUJEMY WIÓRKAMI KOKOSOWYMI.WSTAWIAMY DO LODÓWKI NA 3-4 H.JEŻELI CIASTO ZAWINIEMY SZCZELNIE W FOLIE MOŻE BYC PRZECHOWYWANE DO 7 DNI..IM STARSZE TYM WILGOTNIEJSZE I SMACZNIEJSZE..Powiązany przepis:placki kukurydzianesurówka z selera i jabłkaWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z brokułami i kurczakiemAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczeniakarkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zamknij Dowiedz się więcej