Wykonanie
UgotujmyCos.plBlog kulinarny - przepisy
HomeDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEplacki ziemniaczane


Przedstawiam Wam ciekawy przepis na pyszną potrawęPRODUKTY:6 ŚREDNICH
ZIEMNIAKÓW1
CEBULA3
JAJKA4 ŁYZKI
MĄKI1/2 ŁYŻECZKI
SODY OCZYSZCZONEJSÓL,
PIEPRZOLEJ DO SMAŻENIAI PATELNIAWYKONANIE:ŚCIERAMY
ZIEMNIAKI ORAZ
CEBULĘ NA TARCE O DROBNYCH OCZKACH ,
ŻÓŁTKA ODDZIELAMY OD
BIAŁEK.I
BIAŁKA Z ODROBINĄ
SOLI UBIJAMY NA PIANĘ ,DODAJEMY DO
ZIEMNIAKÓW WRAZ Z
ŻÓŁTKIEM ,
SOLĄ ,
PIEPRZEM SODĄ ORAZ MĄKĄ DELIKATNIE MIESZAMY.NA ROZGRZANĄ PATELNIE NAKŁADAMY ŁYŻKĄ PLACKI ,OBSMAŻAMY Z OBU STRON NA ZŁOTY KOLOR..PODAJEMY ZE
ŚMIETANA,
CUKREM LUB
CUKREM I
SMIETANĄJAK KTO WOLI..PYCHOTA..Powiązany przepis:kluski kładzione z sosem
koperkowymkruche ciasto z lemon
curd i
bezamiWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy


Ta strona korzysta z
ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zamknij Dowiedz się więcej