Wykonanie
HomeSŁODKOŚCIplacek na
rabarbarze

Już nie mogłam sie doczekać kiedy bedzie
rabarbarjak tylko kupiłam upiekłam placek ..pychotkaProdukty:1.5 kostki
masła3 szklanki
mąki5
jajekśmietana 18 procentowa2 łyżeczki
proszku do pieczenia0.5 kg
rabarbaruokruchy1/2 kostki
masła11/2 szklanki
mąki,szczypta
proszku do pieczenia,opakowanie
cukru waniliowego,1/2 szklanki
cukruWykonanie:
Masło ucieramy z
cukrem na puch ,
białko oddzielamy od
żółtka i po jednym
żółtku dodajemy do ciasta mieszając .Następnie dodajemy przesianą
mąkę wymieszaną z proszkiem na przemian ze
śmietaną.Na koniec dodajemy ubitą pianę z
białek i delikatnie mieszamy .Wykładamy na blachę 35×30 cm wyłożonej papierem lub wysmarowanej
margaryną.Nakładamy obrane i pocięty
rabarbar.Wykonujemy okruchy tzn.do miski dajemy wszystkie produktu i ugniatamy rękoma do połączenia się składników.Posypujemy nimi ciasto..Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 50 minut..po wyjęciu posypujemy
cukrem pudrem lub polewą..Można wykonać placek z różnych
owoców albo mieszanki
owoców..Placek zawsze wychodzi i smaczniejszy jest następnego dnia po upieczeniuPowiązany przepis:
jabłka w cieście naleśnikowymzapiekanka z
ziemniaków,
cebuli i
jajek gotowanychWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
