ßßß

Przedstawiam przepis na pysznego kurczaka w potrawce ..Tani ,smaczny ,łatwy w wykonaniu dla każdego ..Może być podawany zarówno w świeta jak i na imprezach lub jako główne danie podawane z ryżem..Składniki:1 KG KURCZAKA -PAŁKI LUB NÓŻKI3 SZT MARCHWI1 SZT PIETRUSZKI1 PORA1 PUSZKA FASOLI BIAŁEJ I CZERWONEJ1 PUSZKA CALYCH POMIDORÓW3-4 ZĄBKI CZOSNKUSÓL.PIEPRZ,PAPRYKA OSTRA,PRZYPRAWA GYROSTŁUSZCZ DO SMAŻENIA -MASŁO KLAROWANE LUB OLEJSposób wykonania:MIĘSO PO UMYCIU I WYSUSZENIU NACIERAMY PRZYPRAWAMI ZALEWAMY OLEJEM WSTAWIAMY DO LODÓWKI NA OKOŁO 2 GODZIN.WARZYWA KROIMY W PASKI .SMAZYMY MIĘSO NA RUMIANO Z OBU STRON.WYCIAGAMY I NA TALERZ A NA POZOSTAŁYM TŁUSZCZU SMAŻYMY WARZYWA..OKOŁO 5 MINUT.NA KONIEC DODAJEMY OBIE FASOLE ORAZ POMIDORY ROZBITE MIKSEREM.GOTUJEMY RAZEM 2-3 MINUTY.SOS MUSI MIEĆ SMAK PIKANTNY.DO NACZYNIA ŻARO WKŁADAMY OBSMAZONEGO KURCZAKA ,ZALEWAMY SOSEM POWSTAŁYM Z WARZYW .WKŁADAMY DO PIEKARNIKA I PIECZEMY POD PRZYKRYCIEM 1 H 20 MINUT.POTRAWĘ MOŻNA PODAWAĆ JAKO OBIAD Z RYŻEM LUB JAKO CIEPLE DANIE NA ŚWIĘTA LUB PRZYJĘCIA.ŻYCZĘ WSZYSTKIM SMACZNEGO..PS.MOŻNA DODAWAĆ RÓŻNE WARZYWA NIE BAZOWAĆ TYLKO NA TYCH CO NAPISAŁAM..MIŁEGO EKSPERYMENTOWANIA..Powiązany przepis:Naleśniki amerykańskie na maślanceRogaliki półfrancuskie śmietanoweWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z brokułami i kurczakiemAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczeniakarkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy