Wykonanie
HomeDANIA
MIĘSNEKurczak w potrawce


Przedstawiam przepis na pysznego
kurczaka w potrawce ..Tani ,smaczny ,łatwy w wykonaniu dla każdego ..Może być podawany zarówno w świeta jak i na imprezach lub jako główne danie podawane z
ryżem..Składniki:1 KG
KURCZAKA -PAŁKI LUB NÓŻKI3 SZT
MARCHWI1 SZT
PIETRUSZKI1
PORA1 PUSZKA
FASOLI BIAŁEJ I CZERWONEJ1 PUSZKA CALYCH
POMIDORÓW3-4 ZĄBKI
CZOSNKUSÓL.
PIEPRZ,
PAPRYKA OSTRA,
PRZYPRAWA GYROSTŁUSZCZ DO SMAŻENIA -MASŁO KLAROWANE LUB
OLEJSposób wykonania:
MIĘSO PO UMYCIU I WYSUSZENIU NACIERAMY
PRZYPRAWAMI ZALEWAMY
OLEJEM WSTAWIAMY DO LODÓWKI NA OKOŁO 2 GODZIN.WARZYWA KROIMY W PASKI .SMAZYMY
MIĘSO NA RUMIANO Z OBU STRON.WYCIAGAMY I NA TALERZ A NA POZOSTAŁYM TŁUSZCZU SMAŻYMY WARZYWA..OKOŁO 5 MINUT.NA KONIEC DODAJEMY OBIE
FASOLE ORAZ
POMIDORY ROZBITE MIKSEREM.GOTUJEMY RAZEM 2-3 MINUTY.SOS MUSI
MIEĆ SMAK PIKANTNY.DO NACZYNIA ŻARO WKŁADAMY OBSMAZONEGO
KURCZAKA ,ZALEWAMY SOSEM POWSTAŁYM Z WARZYW .WKŁADAMY DO PIEKARNIKA I PIECZEMY POD PRZYKRYCIEM 1 H 20 MINUT.POTRAWĘ MOŻNA PODAWAĆ JAKO OBIAD Z
RYŻEM LUB JAKO CIEPLE DANIE NA ŚWIĘTA LUB PRZYJĘCIA.ŻYCZĘ WSZYSTKIM SMACZNEGO..PS.MOŻNA DODAWAĆ RÓŻNE WARZYWA NIE BAZOWAĆ TYLKO NA TYCH CO NAPISAŁAM..MIŁEGO EKSPERYMENTOWANIA..Powiązany przepis:Naleśniki amerykańskie na
maślanceRogaliki półfrancuskie
śmietanoweWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
