ßßß
Przedstawiam Wam przepis na pyszną babkęPRODUKTY:4 JAJKA1 SZKLAKA MĄKI PSZENNEJ1 SZKLANKA MĄKI ZIEMNIACZANEJ3/4 SZKLANKI CUKRU200 GRAM GORĄCEGO STOPIONEGO MASŁA1 CYTRYNA-SOK2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIAAROMAT WANILIOWYFORMA Z KOMINEM 22-24 CM POSMAROWANA TŁUSZCZEM I WYSYPANA BUŁKĄ TARTĄWYKONANIE.MĄKI MIESZAMY RAZEM WRAZ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA.BIAŁKA UBIJAMY Z ODROBINĄ SOLI A SZTYWNO.DODAJEMY PO TROCHĘ CUKIER ORAZ ZÓŁTKA .UBIJAMY RAZEM OKOŁO 8 MINUT.DODAJEMY ZMIESZANE MĄKI Z PROSZKIEM PO TROCHĘ.DOKŁADNIE MIESZAJĄC.NASTĘPNIE DODAJEMY GORĄCE MASŁO.SOK Z CYTRYNY ORAZ AROMAT.MIESZAMY RAZEM.PRZEKŁADAMY DO FORMY.PIECZEMY OKOŁO 50 MINUT W PIEKARNIKU NAGRZANYM DO 170 STOPNI.OPRÓSZAMY CUKREM PUDREM LUB POLEWAMY POLEWĄ.Powiązany przepis:Ryba smażona z warzywamiSałatka wiosenna z koperkiemWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z brokułami i kurczakiemAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczeniakarkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zamknij Dowiedz się więcej