Wykonanie
HomeSŁODKOŚCIjabłecznik z pianką

Polecam przepis na jabłecznik z pianką..Placek jest dla zwolenników niezbyt słodkich wypieków ,jak ja..Składniki na spód:3 szklanki
mąki pszennej220 g
masła1 łyżka
smalcu5 łyżek
cukru pudru2 łyżeczki
proszku do pieczenia5
żółtekWszystkie składniki zagnieść, schłodzić przez około 2 godziny w lodówce.trochę zosatwimy na wierzchForemkę o wymiarach 25 x 40 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkować/wgnieść w formę. Ponakłuwać widelcem, podpiec przez około 15 minut w temperaturze 170ºC.Ponadto:1,5 kg
jabłek, obranych, pociętych na cienkie plasterki5
białek3/4 – 1 szklanki
cukrukilka łyżek
bułki tartejPodpieczone ciasto posypać kilkoma łyżkami
bułki tartej (ma wchłonąć wilgoć z
jabłek). Wyłożyć
jabłka.
Białka ubić na sztywno z
cukrem, rozsmarować na jabłkach.Rozkruszamy na wierzch pozostawione ciasto oraz można dodać sparzone
rodzynki ..Piec około 50 minut w temperaturze 170ºC.Powiązany przepis:tatar wołowy z
grzybkamisałatka jajeczna z
marynowanymi grzybamiWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
