Wykonanie

Składniki :średnia
cukiniabakłażankilka
marchewekśmietanajajkosól,
pieprzbazyliaewentualnie plastry
szynki
Przygotowanie :Ciasto rozwałkowujemy, wylepiamy nim wysmarowaną tłuszczem blaszkę o wymiarach 25cmPieczemy do zarumienienia w temp. 180 *CUmyte warzywa kroimy w cienkie plastry ( u mnie ciut za grube ), parzymy kolejno w posolonym wrzątku, osączamy i układamy na podpieczonym blacie, jeśli mamy
szynkę to wkładamy ją
między warzywaZalewamy
śmietaną z
jajkiem i pokrojoną drobno
bazyliąPieczemy do ścięcia
śmietany
Składniki na ciasto:
jajko20 dag
mąki8 dag zimnego
masłasólłyżka zimnej
wodyZ podanych składników zagnieść ciasto na tartę, włożyć do lodówki na co najmniej 30 min.Taka
tarta może być daniem obiadowym dla wielu osób.Przepis podpatrzyłam w "Moje Gotowanie ekstra" 1/2015