ßßß Cookit - przepis na Fasolka po bretońsku z wolnowaru

Fasolka po bretońsku z wolnowaru

nazwa

Wykonanie

Wolnowar, szybkowar...lub zwykły garnek...wszystko pasuje do gotowania..ale najlepiej jest używać wolnowar, nie trzeba pilnować, aby coś się przypaliło, nie trzeba mieszać...wystarczy wszystko włożyć do wolnowaru , ustawić ...iść do pracy lub zająć się czymś innym...Fasolka po bretońsku z dodatkiem suszonych pomidorów i dla odmiany zamiast koncentratu pomidorowego -ketchup..
30 dkg fasoli
50 dkg kiełbasy
15 dkg boczku wędzonego
kilka suszonych pomidorów BIO Fresano
2-3 łyżki ketchupu śliwkowego Kielecki
4 ząbki czosnku
1 cebula
1 łyżka mąki
sól, pieprz
majeranek
wegeta
listek ,ziele
Fasolę wraz z przyprawami zalać wodą i gotować w wolnowarze .Cebulę pokroić w kostkę,podsmażyć ,dodać pokrojoną kiełbasę.Wszystko razem podsmażyć.Na koniec dodać pokrojone suszone pomidory i ketchup. Dodać do gotującej się fasoli, pod koniec można zagęścić mąką. Doprawić w razie potrzeby.
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2015/06/fasolka-po-bretonsku-z-wolnowaru.html