Wykonanie
Wolnowar, szybkowar...lub zwykły garnek...wszystko pasuje do gotowania..ale najlepiej jest używać wolnowar, nie trzeba pilnować, aby coś się przypaliło, nie trzeba mieszać...wystarczy wszystko włożyć do wolnowaru , ustawić ...iść do pracy lub zająć się czymś innym...
Fasolka po bretońsku z dodatkiem
suszonych pomidorów i dla odmiany zamiast
koncentratu pomidorowego -
ketchup..

30 dkg
fasoli50 dkg
kiełbasy15 dkg
boczku wędzonegokilka
suszonych pomidorów BIO Fresano2-3 łyżki
ketchupu śliwkowego Kielecki4 ząbki
czosnku1
cebula1 łyżka
mąkisól,
pieprzmajeranekwegetalistek ,ziele
Fasolę wraz z
przyprawami zalać
wodą i gotować w wolnowarze .
Cebulę pokroić w kostkę,podsmażyć ,dodać pokrojoną
kiełbasę.Wszystko razem podsmażyć.Na koniec dodać pokrojone
suszone pomidory i
ketchup. Dodać do gotującej się
fasoli, pod koniec można zagęścić
mąką. Doprawić w razie potrzeby.
