Wykonanie
„Soczyste piersi? To możliwe!” – to taka akcja testowa dla blogerek ....i ja biorę także w niej udział..Dostałam kostkę Knorr Rosół z
kury, kostkę
bulionową Knorr z
czosnkiem i
pietruszką oraz
oliwę extra vergine Bertolli.Naszym [ tzn, blogerów] zadaniem jest przyrządzenie
piersi z kurczaka z wykorzystaniem w/w produktów i przekonanie się czy faktycznie pierś jest soczysta.. Robiłam już
mięsko wieprzowe, było pyszne, mięciutkie i soczyste..Teraz przyszła kolej na
pierś z kurczaka..zrobiłam roladki ze
szpinakiem w środku..Takie roladki można dodatkowo obtoczyć w
jajku i
bułce tartej, ale ja chciałam sprawdzić jak spisze się marynata z
oliwy i
kostki rosołowej.Roladki trzeba ciut dłużej smażyć..bo są zwinięte..ale mimo to roladki były pyszne.Polecam wykorzystywanie
oliwy i
kostki rosołowej Knorr do sporządzania marynat..marynowanie
mięsa nie zajmuje ani dużo czasu ani dodatkowych innych składników..wystarczy
oliwa i kostka, a
mięsko będzie pachnące, doprawione i smaczne.
pierś z kurczakakostka rosołowe Knorr
oliwa Bertolli extra vergine
mrożony szpinakmajonezpieprz,
sólPierś z kurczaka pokroić, można lekko rozbić tłuczkiem.
Oliwę utrzeć z kostkami rosołowymi. Marynatą natrzeć pierś i odstawić na godzinę .
Szpinak podsmażyć na łyżeczce
oliwy z dodatkiem
soli,
pieprzu.Pierś posmarować
majonezem, położyć
szpinak, ułożyć kawałek odciętej
polędwiczki z piersi.Zwinąć roladkę, spiąć wykałaczką, obtoczyć w pozostałej
oliwie z kostką i smażyć na
oliwie z każdej strony na rumiano.





