Wykonanie

Banalnie prosty i bardzo szybki pomysł na przygotowanie
filetów drobiowych.
Mięso delikatne i soczyste, a
majonez rewelacyjnie tworzy przepyszny sos razem z pieczoną
marchewką. Przepis pochodzi z gazety "Prześlij przepis".Składniki:2 duże filety z
piersi z kurczaka4 duże
marchewkimały słoiczek
majonezu (najlepszy
Winiary)
sól i
pieprzoliwa z oliwekMarchewki obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Filety myjemy, osuszamy i przekrawamy w poprzek na pół, a następnie je lekko rozbijamy.

Rozbijanie filetów.............................................Filety oprószamy z każdej strony
solą i
pieprzem.
Mięso układamy na wyłożonej folią aluminiową oraz posmarowaną
oliwą dużą blaszkę.

Na blaszce.................................................................
Mięso smarujemy grubą warstwą
majonezu.

Z
majonezem...........................................................Na
majonez wykładamy startą
marchewkę.

Z
marchewką...............................................
Marchewkę skrapiamy
oliwą z oliwek.
Marchewka z
oliwą........................................................
Mięso pieczemy w piekarniku nagranym do temp. 180'C przez około 40 minut. Smacznego !!!

Filety po upieczeniu.........................................................
Filety drobiowe z
marchewką.........................................

Pieczony
filet drobiowy................................

Z bliska...............................................................................

I jeszcze raz.......................................................