Proste i w sumie szybkie do zrobienia ciasto..3 jajka3 łyżki mąki pszennej0,5 łyżki mąki ziemniaczanej3/4 szkl cukru3/4 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżka kakao1 cukier waniliowyszczypta soliDodatkowobudyń [ u mnie malinowy ]mleko do budyniugalaretka [ u mnie wiśniowa]truskawkiOddzielić białka od żółtek. Mąki, proszek do pieczenia i kakao przesiać . Białka [ posolone]ubić na sztywną pianę z dodatkiem cukru waniliowego i zwykłego. Do ubitych białek dodać żółtka. Wymieszać mikserem. Na pianę z białek z żółtkami wsypać przesianą mąkę z dodatkami. Dokładnie, ale delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 24 cm, której dno wyłożone jest papierem do pieczenia, a boki wysmarowane masłem. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 – 180 stopni C przez 35 – 40 minut do tzw. suchego patyczka. Ostudzić na kratce.Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu zmniejszając mleko o 1/2 szklanki.Lekko przestudzony wylać na ostudzony biszkopt.Na ostudzony budyń ułożyć truskawki i zalać tężejącą galaretką.Odstawić do lodówki do zastygnięcia.