Wykonanie
Taką
rybę robiłam na Wigilię..robiłam po raz pierwszy...wcześniej robiłam podobną
rybę ale z warzywami..Jest pyszna polecam...i przypominam , że c zytelnicy bloga , którzy zrobią zakupy w Hurtowni
Oliwy otrzymają .........25 % zniżkę...ja właśnie do tej
ryby wykorzystałam kilka produktów dostępnych w tym sklepie...gorąco polecam , bo warto..

dowolna
rybasok z cytryny2
jajka3 łyżki
mąkibułka tartasól morskapieprz czarnySos0,5 kg
pieczarek4
cebulekilka łyżek
ketchupumały słoiczek
koncentratu pomidorowego lub
pomidory rozdrobnione
olej z
ryżu1 łyżka
octulistek laurowy ,
ziele angielskiesólróżowy
pieprz ziarnisty w zalewie
Rybę pokroić na kawałki, skropić
sokiem z cytryny i posypać
solą.Kawałki
ryby panierować w
mące ,
jajku i
bułce tartej . Smażyć na rozgrzanym
oleju z obu stron.
Cebulę pokroić w półplasterki, a
pieczarki w plasterki.
Cebulę zeszklić na rozgrzanym
oleju,dodać
pieczarki i dusić około 20 minut na wolnym ogniu, co jakiś czas mieszając. Dodać
pomidory rozdrobnione,
ketchup,
ocet i
przyprawy.Dusić razem jeszcze około 5 minut.W pojemniku układać na przemian
rybę z
sosem pieczarkowo-
pomidorowym.Odstawić do wystudzenia.Najlepsze na drugi dzień.


