Zastanawiałam się co zrobić na piątkowy obiad....no i zrobiłam kotleciki ryżowe z dodatkiem ryby...Proste do zrobienia..i na dodatek smaczne...Całość można przygotować wcześniej..np rano przed wyjściem do pracy..a powrocie do domu wystarczy kotleciki usmażyć...do tego ziemniaki..jakaś surówka ..i obiad gotowy..30 dkg ryżu50 dkg ryby morskiej2 jajkasól morska, pieprzprzyprawa rosołowakoperek lub natka pietruszkibułka tarta i jajka do panierowaniaolej do smażeniaRyż ugotować w osolonej wodzie.Rybę również ugotować w osolonej wodzie,osączyć z wody i rozdrobnić.Do ostudzonego ryżu dodać rybę , jajka , przyprawy i wymieszać.Można dodać trochę bułki tartej.Formować kotlety, obtoczyć w roztrzepanych jajkach i bułce tartej.Smażyć na rumiano z każdej strony.Osączyć na ręczniku papierowym.Przypominam i zapraszam ..