Wykonanie
Lubię surówki z
kapusty i robię je co jakiś czas....ale za każdym razem staram się coś dodać, zmienić itp..Przepis na ta surówkę podpatrzyłam w książeczce Kuchnia Polska -Sałatki i surówki..
nieduża główka
kapusty2
pomidory1/2 pęczka
koperku [nie dałam]1/2 pęczka grubego
szczypiorkukilka
rzodkiewek [nie dałam]1
cebula2
ogórki małosolne1/4 strąka czerwonej i
żółtej papryki1 ząbek
czosnku3 łyżki
oliwy,
pieprz,
sól [dałam
sos koperkowo-ziołowy WiniaryKapustę poszatkować.
Cebulę obrać z łupin, pokroić w piórka,
zieleninę posiekać.
Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w grubą kostkę.Obrane
ogórki pokroić w plasterki [ półplasterki ],
paprykę w cienkie paski.
Czosnek przecisnąć przez praskę.Wszystko razem wymieszać dodając
oliwę [sos rozrobiony z 3 łyżkami
wody i
oleju] .Dopraiwć do smaku.Na zdjęciu brak
pomidorów...jak wymieszałam już wszystkie składniki ..przypomniałam dopiero o pomidorach..
Zdjęcie surówki w innym świetle..
Przepis z książki Kuchnia Polska -Sałatki, surówki,