Wykonanie

Prosto, smacznie, kolorowo..i kolejna
sałatka z typu przegląd lodówki..1 saszertka
ryżu parboiled z dzikimpuszka
kukurydzykawałek
papryki czerwonejkawałek
papryki zielonej1 fioletowa
cebulakawałek wędzonej
piersi z kurczaka5 łyżek
oleju ryżowego2 łyżki
soku z cytryny1/4 łyżeczki
skórki z cytrynysól,
pieprzszczypta
cukrukoperekRyż ugotować, odsączyć i skropić 1 łyżeczką
soku z cytryny.
Kukurydzę odsączyć z zalewy.
Cebulę,
papryki i
pierś z kurczaka pokroić.Resztę
soku z cytryny,
olej , startą
skórkę z cytryny wymieszać, dodać
sól,
pieprz i
cukier.Wszystko razem wymieszać dodając posiekany
koperek.Odstawić do lodówki na około 2 godziny, aby smaki się połączyły.