ßßß
Cookit - przepis na Zobacz wpisy
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Zobacz wpisy
Składniki
Kapusta
Kapusta kiszona
Marchew
Kapusta pekińska
Jabłko
Ogórek kiszony
Papryka
Oliwa z oliwek
Cukier
Pieprz
Zioła
Majeranek
Wykonanie
Kapustę
jada
się u nas przede wszystkim w postaci surówek. Intensywny smak kiszonej nie wszystkim odpowiada, więc często dodaję dla złagodzenia
kapustę białą
lub pekińską a czasem nawet obie. Taka mieszana surówka ma bardzo ciekawy smak – naturalny kwas z kiszonej bardzo go wzbogaca. A ile to witamin! Oto jedna z moich propozycji:SURÓWKA Z
KAPUSTY
MIESZANEJmiseczka
kapusty kiszonej
z
marchewką
2-3 liście
kapusty pekińskiej
2
jabłka
2
kiszone ogórki
kawałek
papryki
świeżej lub kiszonej
oliwa
cukier
,
pieprz
ziołowy
,
majeranek
Kapustę pekińską
poszatkować, dodać kiszoną, pokrojoną niezbyt drobno. Dodać starte na grubej tarce
jabłka
i
ogórki
oraz pokrojona
paprykę
( ja miałam ukiszoną z
ogórkami
). Dodać troszkę
cukru
,
pieprz
ziołowy
i
majeranek
, polać
oliwą
ile kto lubi, wymieszać. Podawać najlepiej do
mięsa
z
ziemniakami
. Smacznego!
Źródło:
http://grazynagotuje.pl/surowka-z-kapusty-mieszanej
Przepisy powiązane
surówka z kapusty kiszonej
Surówka z kapusty kiszonej, jabłka i pora
Surówka z kiszonej kapusty
Ekspresowa surówka z kapusty kiszonej, jabłka, marchewki i cebulki
Surówka z kiszonej kapusty
Składniki powiązane (0)