ßßß Cookit - przepis na LECZO Z KABACZKIEM I SZPARAGAMI

LECZO Z KABACZKIEM I SZPARAGAMI

nazwa

Wykonanie

Już końcówka szparagów, ale może jeszcze gdzieś znajdziecie. U mnie reszta z pęczka wylądowała w leczo. Dodałam do niego ostatni słoik kabaczka w pomidorach, który znalazłam w piwnicy. Wyszło smaczne letnie leczo . Zamiast kabaczka można dodać dostępną już cukinię.
2 cebule
zielona i czerwona papryka
pół pęczka szparagów
słoik kabaczka w pomidorach
olej do smażenia
sól, pieprz , papryka słodka i wędzona
bazylia i tymianek
Na oleju podsmażyłam pokrojoną w krążki cebulę, dodałam paski papryki oraz obrane i pokrojone na kawałki szparagi. Dodałam pieprz i papryki, smażyłam razem kilka minut. Gdy warzywa zmiękły, ale były al dente, włożyłam kabaczki ze słoika i dodałam szklankę zalewy pomidorowej od nich. Posoliłam, dodałam zioła i poddusiłam jeszcze kilka minut, aby smaki się połączyły.
Jedliśmy je z chlebem, szparagi wzbogaciły smak lecza, razem z kabaczkami i zalewą z zaprawionych w ubiegłe wakacje pomidorów to był prawdziwy smak lata.
Smacznego !
Źródło:http://grazynagotuje.pl/leczo-ze-szparagami