Wykonanie

Już końcówka
szparagów, ale może jeszcze gdzieś znajdziecie. U mnie reszta z pęczka wylądowała w leczo. Dodałam do niego ostatni słoik
kabaczka w pomidorach, który znalazłam w piwnicy. Wyszło smaczne letnie leczo . Zamiast
kabaczka można dodać dostępną już
cukinię.2
cebulezielona i
czerwona paprykapół pęczka
szparagówsłoik
kabaczka w pomidorach
olej do smażenia
sól,
pieprz ,
papryka słodka i wędzona
bazylia i
tymianekNa
oleju podsmażyłam pokrojoną w krążki
cebulę, dodałam paski
papryki oraz obrane i pokrojone na kawałki
szparagi. Dodałam
pieprz i
papryki, smażyłam razem kilka minut. Gdy warzywa zmiękły, ale były al dente, włożyłam
kabaczki ze słoika i dodałam szklankę zalewy pomidorowej od nich. Posoliłam, dodałam
zioła i poddusiłam jeszcze kilka minut, aby smaki się połączyły.Jedliśmy je z
chlebem,
szparagi wzbogaciły smak lecza, razem z
kabaczkami i zalewą z zaprawionych w ubiegłe wakacje
pomidorów to był prawdziwy smak lata.Smacznego !