Kolorowe danie, pełne warzyw w sosie pomidorowym - podane na ryżu.Składniki:ok 400g mięsa mielonego2 małe kabaczkipuszka kukurydzypapryka czerwona świeżagrzybki mun (można pominąć)2 puszki pomidorów krojonychłyżeczka koncentratuolejsólpieprzpapryka słodkabazylia suszonaKrok 1 - Na odrobince oleju podsmażam mięso mielone aż się zetnie. Doprawiam solą i pieprzem.Krok 2 - Wszystkie warzywa dokładnie myję. Paprykę kroję w niewielką kostkę i dodaję do mięsa. kukurydze odcedzam i również dodaję do reszty. Mieszam i podsmażam. Małe kabaczki kroję w niewielką kostkę i dodaję na patelnie.W lodówce zostało mi również ostatnie klika grzybków mun w słoiczku i dlatego postanowiłam je wykorzystać w tej potrawie.Krok 3 - Gdy całość się ładnie razem podsmaży dodaję pomidory w puszce. Łyżeczkę koncentratu mieszam w 0,5 szklance wody i całość dolewam do warzyw. Dzięki temu zrobi nam się trochę więcej pysznego sosiku. Całość podgotowuję, doprawiam do smaku ulubionymi przyprawami - bazylią i papryką czerwoną słodką. Potrawę podaję na ryżu.