Wykonanie
Postanowiłam poeksperymentować z
krewetkami, które zwylke robię w
białym winie z warzywami i dodać do nich
wędzonego łososia. Jako warzywa wybrałam
marchewke,
cebulę,
seler naciowy a po namysle dodalam do nich
pora i białe części
pekińskiej kapusty. Przejdźmy do konkretów :30 dkg
krewetek tygrysich15 dkg
wędzonego łososia2
marchewki2
łodygi selera naciowego
cebulakawalek jasnozielonego
porabiałe części dwoch liści
kapusty pekińskiej½ szklanki
białego wina½ szklanki
bulionu warzywnegosól,
pieprz,
tymianek,
estragon, zielony
koperekoliwaNa rozgrzaną
oliwę wrzuciłam
marchewki w plasterkach, podsmażyłam,
potem dodawałam po kolei
cebulę,
seler,
pora i
kapustę pekińską. Wsypałam
przyprawy oprócz
soli i
koperku, posmażyłam to wszystko z 5 minut,
potem dodałam obrane
krewetki i smażyłam wszystko z 10 minut. Dodałam
łososia w kawałkach,
bulion,
białe wino,
sól i
koperek. Dusiłam około 12 minut i danie było gotowe. Podałam z
białym ryżem i bardzo nam to wszystko smakowało.Smacznego !