ßßß
Rodzynki to mój ulubiony dodatek do surówek. Surówka z białej rzodkwi z rodzynkami czy surówka z białej kapusty z rodzynkami stale goszczą na naszym obiadowym stole.Oto przepis:Składniki: na 5 porcji1 duży seler1 puszka kukurydzygarść rodzynek2 łyżki majonezu2 łyżki gęstego jogurtusól do smakuszczypta czarnego pieprzu grubo zmielonegoWykonanie:Obierz i zetrzyj seler na tarce o dużych oczkach.Odcedź kukurydzę.Wymieszaj wszystkie składniki nie zapominając o rodzynkach z majonezem i jogurtem. Posól i dopraw pieprzem.Polecane przepisySurówka z białej kapusty z papryką, pietruszką i musztardąSurówka z brukselki i białej kapusty z winegretSurówka z białej kapusty po azjatyckuCzerwona cebula marynowana w occie