ßßß
Do sałatki z indykiem polecam również domowe pesto, które smakuje o wiele lepiej niż kupne. Wykorzystałam tu zielone pesto z bazylią i słonecznikiem.Sałatka makaronowa z indykiem i pestoSkładniki: na 5 porcji500 g makaronu, waga sucha200 g indyka, mięso pozbawione kości140 g boczku100 g feta200 ml cremé fraiche200 ml pesto z bazylii1 mały por1 czerwona paprykaWykonanie:Przygotuj pesto według przepisu wyżej wymienionego. Wymieszaj z cremé fraiche.Makaron ugotuj w dużej ilości wody al dente, odcedź i gorący wymieszaj z sosem i pokrojonym w kostkę indykiem.Boczek pokrój drobno i usmaż na patelni. Ułóż na papierowym ręczniku do odsączenia, a następnie dodaj do makaronu.Pokrój pora w krążki, paprykę w kostkę i wokuj przez chwilę. Dodaj do makaronu. Wymieszaj sałatkę i podawaj z pokruszoną fetą.
Polecane przepisyMakaron z kurczakiem w sosie pomidorowymPora na makaronAch ci ludzie!Włoskie Spaghetti carbonaraKotlety wieprzowe po tajsku z noodle