ßßß
Pstrąga z grilla podałam z sałatką z bobem .Pstrąg z grillaSkładniki: na 2 porcje2 pstrągi w całości, oczyszczonekilka gałązek świeżych ziół, u mnie oregano, rozmaryn i tymianekkilka plasterków cytryny2 ząbki czosnkuczarny pieprz, grubo mielonyłyżka oliwy do skropieniaWykonanie:Zalej rybę solanką tak aby ryba znalazła się pod powierzchnią wody. Na litr wody dodaj 3 łyżki soli. Mocz pstrąga przez 15 minut. Po namoczeniu osusz rybę papierowym ręcznikiem.Wypełnij rybę ziołami, cytryną i pokrojonym w plasterki czosnkiem. Posyp pieprzem. Piecz rybę na grillu przez 5- 7 minut po każdej stronie. Czas pieczenia zależy od grubości ryby i mocy grilla.Podawaj pstrąga z grilla na gorąco z dowolno wybranymi dodatkami do grilla .Polecane przepisySałatka z pesto do grillaŁosoś z grilla na zielonoSałatka do grilla z awokado, bobem i truskawkamiŁosoś z grilla z guacamoleBaba ghanoush czyli jakie dodatki do grilla