ßßß Cookit - przepis na Łosoś pieczony z cukinią i pieczarkami

Łosoś pieczony z cukinią i pieczarkami

nazwa

Wykonanie

Na zdrowy, lekki i szybki obiad proponuję dziś łososia pieczonego na delikatnych plastrach cukinii. Ja upiekłam całość z moimi ulubionymi włoskimi ziołami i plastrami cytryny, które podczas pieczenia wypuściły sporo soku, doprawiając rybę. Danie będzie idealne z brązowym ryżem, prostą sałatką i jogurtowym sosem. Smacznego:)
400-500 g łososia lub pstrąga łososiowego,
ok. 100 g pieczarek,
średniej wielkości cukinia,
1/3 pora,
kilka plasterków cytryny,
sól, pieprz, granulowany czosnek, suszone zioła (u mnie bazylia, oregano, tymianek, majeranek i rozmaryn)
Cukinię, pora i pieczarki pokroić w plastry. Rybę podzielić na mniejsze kawałki. Na natłuszczonej blaszce ułożyć warzywa i grzyby, posypać przyprawami. Ułożyć doprawioną rybę, a na nich plastry cytryny. Piec ok. 20-30 minut w 180 stopniach.
Źródło:http://lekcjewkuchni.blogspot.com/2016/02/osos-pieczony-z-cukinia-i-pieczarkami.html