Wykonanie

Na zdrowy, lekki i szybki obiad proponuję dziś
łososia pieczonego na delikatnych plastrach
cukinii. Ja upiekłam całość z moimi ulubionymi włoskimi
ziołami i plastrami
cytryny, które podczas pieczenia wypuściły sporo soku, doprawiając
rybę. Danie będzie idealne z
brązowym ryżem, prostą
sałatką i
jogurtowym sosem. Smacznego:)400-500 g
łososia lub
pstrąga łososiowego,ok. 100 g
pieczarek,średniej wielkości
cukinia,1/3
pora,kilka plasterków
cytryny,
sól,
pieprz, granulowany
czosnek, suszone
zioła (u mnie
bazylia,
oregano,
tymianek,
majeranek i
rozmaryn)
Cukinię,
pora i
pieczarki pokroić w plastry.
Rybę podzielić na mniejsze kawałki. Na natłuszczonej blaszce ułożyć warzywa i
grzyby, posypać
przyprawami. Ułożyć doprawioną
rybę, a na nich plastry
cytryny. Piec ok. 20-30 minut w 180 stopniach.