Wykonanie
No cóż dzisiaj nic nowego nie wymyśliłam, prosty przepis na naleśniki z
twarogiem i
rodzynkami . Naleśniki uwielbiam w każdej postaci, a jak jestem w Polsce to koniecznie muszę zrobić naleśniki z
twarogiem, takim wymieszanym z
żółtkiem.

Pomyślicie, że zwariowałam, ale niestety w Szwecji nie ma takiego
twarogu jak polski, więc cierpliwie czekam, czasami cały rok, aby takie naleśniczki sobie zjeść w Polsce. Jak myślicie, chyba mi się należy jakaś nagroda za wytrwałość?Składniki:10 naleśników3
jajka350 ml
mąki½ l
mlekasól do smaku
olej do smażeniaNadzienie do naleśników400 g
twarogu2
żółtka150 ml
cukru pudrugarść
rodzynekWykonanie:Z podanych składników zrób ciasto naleśnikowe i usmaż 10 naleśników. Moje były duże.Utrzyj
cukier z
żółtkami i wymieszaj z
twarogiem i
rodzynkami. Ułóż nadzienie na naleśniku i złóż . Podawaj naleśniki z
twarogiem na ciepło.

W Polsce lubimy jeść naleśniki obiad, ale nie zapominajmy, że naleśniki to również świetny deser jak francuskie crepes suzette czy pyszne śniadanie jak amerykańskie pancakes .Polecane przepisyNaleśniki z
batatówKrokiety z farszem z
kurczaka i
suszonych grzybówNaleśniki po francuskuAmerykańskie pancakes z
malinami i
jagodami