ßßß
Pomyślicie, że zwariowałam, ale niestety w Szwecji nie ma takiego twarogu jak polski, więc cierpliwie czekam, czasami cały rok, aby takie naleśniczki sobie zjeść w Polsce. Jak myślicie, chyba mi się należy jakaś nagroda za wytrwałość?Składniki:10 naleśników3 jajka350 ml mąki½ l mlekasól do smakuolej do smażeniaNadzienie do naleśników400 g twarogu2 żółtka150 ml cukru pudrugarść rodzynekWykonanie:Z podanych składników zrób ciasto naleśnikowe i usmaż 10 naleśników. Moje były duże.Utrzyj cukier z żółtkami i wymieszaj z twarogiem i rodzynkami. Ułóż nadzienie na naleśniku i złóż . Podawaj naleśniki z twarogiem na ciepło.
W Polsce lubimy jeść naleśniki obiad, ale nie zapominajmy, że naleśniki to również świetny deser jak francuskie crepes suzette czy pyszne śniadanie jak amerykańskie pancakes .Polecane przepisyNaleśniki z batatówKrokiety z farszem z kurczaka i suszonych grzybówNaleśniki po francuskuAmerykańskie pancakes z malinami i jagodami