Wykonanie
Naleśniki z farszem
serowo-
malinowym można przygotować i latem, kiedy używamy świeżych
owoców, i zimą, kiedy mamy w zamrażalniku zamrożone
owoce. Farsz robiłam ze świeżych
malin, a przepis znalazłam u Nikol . Autorka miksowała
ser przed zrobieniem farszu - ja wolę taki rozdrobniony widelcem.

Składniki:Naleśniki:2
jajka20 dag
mąki1 szklanka
mleka1 szklanka
wodyszczypta
soliodrobina
cukru do smaku2 łyżki
olejuFarsz:25 dag
białego sera (u mnie chudy
twaróg)2 garście umytych
malincukier puderSposób przygotowania:1. Robimy ciasto i smażymy cienkie naleśniki.2.
Ser rozdrabniamy widelcem (lub miksujemy jak Nikol) i mieszamy z
cukrem pudrem.3. Dodajemy
maliny i całość mieszamy (nie musi być bardzo starannie).4. Na naleśniki nakładamy farsz. Składamy wedle uznania, np. w koperty czy ruloniki.5. Przed podaniem rumienimy na patelni i posypujemy
cukrem pudrem .

Smacznego :)