ßßß
Składniki:12 muffinek1 dl mąki graham2 ½ dl mąki pszennej1 dl brązowego cukru1½ dl posiekanej czekolady1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia½ dl syropu klonowego2 ½ dl mleka1 dl oleju1 awokado, rozgniecione widelcemWykonanie:Wymieszaj oddzielnie suche składniki i mokre, a następnie wymieszaj delikatnie wszystko razem.W foremce na 12 muffinków umieść papierowe foremki i napełnij masą.Piecz muffinki na 180ºC przez 20 minut, aż będą zrumienione.
Jeśli lubisz piec muffinki to polecam również czekoladowe muffinki lub muffinki czekoladowo sernikowe . Bardzo lubię muffiny dyniowe, którymi zajadam się na śniadanie lub po treningu.Polecane przepisyMuffiny mocno czekoladowe z kawałkami czekoladyMuffinki z truskawkami i polentąMuffinki jagodowe z limonkowym lukremMuffiny jablkowo dyniowe z orzechowa nutaDietetyczne mufinki śniadaniowe