Lekkie sałatki nie tylko do grillaPo tych ostatnich słodkościach nastąpiły zmiany w mojej codziennej diecie. Zaczęłam się raczyć sałatkami no i oczywiście extra treningiem. Siódme poty wyciśnięte już, a jeszcze mi została rundka na rowerze lub biegi w pobliskim lesie, ale pewnie będę gonić za moim synkiem, który zdrowo dodaje gazu na swoim nowym rowerze.Lekka sałatka z czerwonej fasoli i fety to jest to. Tę sałatkę robię na różne okazje między innymi do grila, na piknik i na party bufetowe, na które już się powoli szykuje w sobotę.Przepis na lekką sałatkę z czerwonej fasoli i fetySkładniki:100 g sałaty zielony, różnego rodzajugarść natki pietruszki, grubo posiekanej20 pomidorów koktajlowych1 czerwona cebula1 puszka czerwonej fasoli150 sera fety, najchętniej koziegoDressing do sałatki½ dl octu balsamicznego2 łyżki oleju z pestek winogronszczypta soliszczypta czarnego pieprzuWykonanie:Podziel sałatę i pietruszkę na drobniej.Przekrój pomidory na pół.Pokrój na krążki cebulę. Odcedz fasolę i opłukaj. Pokrój w kostkę fetę.Wymieszaj wszystkie warzywa lekko z dressingiem tuż przed podaniem.Polecane przepisyOrzeźwiająca sałatka tabboulehMarchewka inaczejAle fajne ogórki!Salatkowa rewelacjaSzpinak króluje w mojej kuchni!